RÓLUNK

A „Tanulj SzakMát!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában, amely hozzájárul a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményes bekapcsolódásához a munka világába, valamint hogy támogatást nyújtson a pályaorientáció megerősítéséhez mind egyéni, mind intézmény szinten, ezzel hozzájárulva a pályaválasztás pedagógia-szakmai jellegű feladataihoz.

A rendezvényre látogatóként a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó felnőtt álláskeresők kapnak meghívást. (Várható látogatói szám 2100-2500 fő)

Ezért főleg olyan kiállítókat hívunk a rendezvényre, akik felnőtt képzési, esti, levelező tagozaton tudnak szakképzést biztosítani a látogatói célcsoport részére.

Az intézmények önálló standokon szórólapjaikkal, képzési tájékoztatóikkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várják az érdeklődőket.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezzük a szakképzés jegyében az egész napos színpadi programunkat, ahol a témakörben dolgozó szakemberek panelbeszélgetések keretében, különböző megközelítésből mutatják be az érintettek lehetőségeit. A látogatóknak alkalmuk nyílik a beszélgetésekbe bekapcsolódni, személyes kérdéseiket feltenni.

A rendezvény mind a kiállítóknak, mind a látogatóknak INGYENES!

 

PARTNEREINK

Budapesti Kereskedelmi És Iparkamara, Oktatási és Képzési Főosztály
A "SzakMÁzz!" pályaorientációs rendezvénysorozat a BKIK tevékenységének motorja, immár évek óta. Budapest Főváros Kormányhivatalával, mint elsődleges szakmai partnerünkkel való közös munkánk több erős oszlopon nyugszik: egyfelől az ergonómikus feladat- és forrásmegosztás, másfelől a folyamatos, tervezett és célorientált kommunikáció, harmadrészt a pályaorientáció mibenlétéről és a korcsoportos megközelítés módszertanát, illetve eszközrendszerét tekintve közös elvi és gyakorlati platform. Az évek gyakorlata abban a meggyőződésünkben erősített meg bennünket, hogy a szakmaismeret és az önismetet a sikeres választás két, egymástól el nem választható tényező. Ezért támogatjuk az élményalapú, magunk közt "csinálós" aktivitásokat. A BKIK a szakképzésért felelős ágazati szereplők egyik legfontosabbika. Mint a területén műkődő gazdálkodó szervezetek érdekképviseleti köztestülete, rendszeresen összegyűjti a piaci szereplők tudás- szakemberigényét, így a szakképzés szereplőit egymáshoz, a kor igényeihez közelíti.
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum
Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Budapesti Komplex Szakképzési Centrum - Budapesti Fotográfus Ágazati Képzőközpont
Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum
MÁV-Volán-csoport
BKV Zrt.
Közút Zrt.
Aeroplex Central Europe Kft.
Pátria Nyomda Zrt.
Ediktum Alapítvány
Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Gimnázium
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete, Budapesti Szervezete
Semmelweis Egyetem Szakképző Intézmények Igazgatósága
Kanizsay Dorottya Katolikus Középiskola
Gablini Autószalonok
Rail Cargo Hungaria Zrt.
Magyar Honvédség
Gourmand Középiskola
Gourmand Középiskola
Kiemelt média partnerünk a Szakmaverzum.hu

PEDAGÓGUSOKNAK /SZÜLŐKNEK

INFORMÁCIÓK A PÁLYAVÁLASZTÁSHOZ

PÁLYAORIENTÁCIÓS PROGRAMOKHOZ KÖTHETŐ PÁLYÁZATOK